Om du er en av oss som bare elsker sko eller du er slik passe interessert, er bryllupsdagen din sjansen til å slå deg løs i en skobutikk. Utfordringen før en slik dag er å finne frem i det enorme utvalget. Vi har laget en kjapp oversikt som vi håper kan hjelpe deg å finne frem til den perfekte skoen, eller skoene for ditt bryllup.

Spiss tupp

En sko med en spiss tupp kan se svært elegant ut. Legger du til en stilett hæl så har du en fantastisk brudesko. Ulempen md en slik sko er at den kan bli trang utover kvelden. Jo spissere tuppen er, jo trangere kan det føles. Elsker du denne typen sko, er du nok godt vant til det og du vet å velge rett størrelse.

Avrundet tupp

En avrundet tupp er gjerne litt mer komfortabel. Noen synes den er litt mindre elegant enn en spiss tupp, men legg til litt glitter og en spennende hæl så får du elegansen du ønsker.

Åpen tupp

En åpen sko kan være svært elegant med de rette dekorative elementene.  Det kan være lurt å gå for en høy og forholdsvis tynn hæl om du velger en åpen sko. Velg gjerne også blank sateng eller lignende stoff for en brudesko.

Sko med stropper

Du kan velge en sko med stropper som er åpen enten i tuppen eller over vristen. For at en slik sko skal fungere i et bryllup, må du sørge for at stroppene er elegante og dekorerte. Hvis ikke risikerer du at den er for uformell.

Ankelstropp

En brudesko med en ankelstropp er elegant, uten å være for dominerende. Jo tynnere stropp, jo mer elegant er den. Trykkere stropp kan gjøre at skoen ser litt klumpete ut, men liker du dette så finnes det flotte modeller også med tykkere ankelstropp. Se igjennom utvalget i en nettbutikk som JJ’s House for å få inntrykk av valgmulighetene.

Kraftig hæl

En kraftig hæl kan være tøff, og være det perfekte motstykke til den perfekte brudekjolen. Hælen er en dekorasjon i seg selv, så resten av skoen kan gjerne være glatt og elegant. Hvitt er en selvfølge med en slik sko.

Sko i metalliske farger

En klassisk brudesko er hvit, men ikke vær redd for å velge sølv, gull eller glitter om det passer din personlighet. Husk det er din store dag. En sko som er dekket av krystaller er et kunstverk i seg selv.

Materialet

Sko lages i forskjellige materialer, og for en sko for en slik anlednings så anbefaler vi naturlige materialer. Grunnen er at disse puster og det føles mer komfortabelt.

Bytt sko

Det er ikke uvanlig at en brud bytter sko i løpet av dagen. En viktig årsak er at foten kan begynne å hovne opp i løpet av dagen. Da kan det være lurt å ha et par gode sko å bytte til. Det kan også være at bruden ønsker å bytte brudekjole i løpet av dagen og da passer det å bytte sko.